Uitleg - Witte Gij Ut

Witte Gij Ut Kwis
30 juni 2018
Ga naar de inhoud

Witte Gij Ut  is een jaarlijks terugkerend evenement waarin zelf gevormde teams op een avond in het voorjaar in een race tegen de klok 'thuis' een honderdtal vragen moeten beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. Alle hulpmiddelen mogen daarbij ingezet worden. Het vragenboekje met de benodigde artikelen moeten de teams dit jaar op zaterdag 30 juni 2018 om 18.30 uur ophalen en daar ook weer om uiterlijk 23.00 uur ingevuld inleveren. Daarna is het stoom afblazen, antwoorden vergelijken en efkes lekker kissebissen.

Aan het eind van de vakantie, dit jaar op 17 Augustus 2018  volgt, in een grote feesttent op evenemententerrein ‘t Weike in Boerdonk, de ontknoping op een spetterende, feestelijke finaleavond waar spanning en ontspanning elkaar op amusante wijze afwisselen. Deze feestavond zal worden opgeluisterd met live muziek van een spectaculaire band.  


De "Goede Doelen"  

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-   per team. Elk team wijst uit haar midden één contactpersoon aan, de captain of contacpersoon. Tijdens de quizavond heeft elk team een eigen gezamelijke werkplek op een adres in één van de dorpen Erp, Keldonk en Boerdonk of in de nabije omgeving. De teams strijden om het meeste aantal punten die met de goede antwoorden op de vragen te behalen zijn. Inschrijven kan uitsluitend middels het inschrijfformulier op deze website.

Elk team kan bij inschrijving zelf aangeven voor welk goed doel men gaat strijden. Dat kan variëren van een personeelsteam dat een Alpe d’HuZes-fietser steunt, tot een familieteam dat een bijdrage wil leveren aan een ontwikkelingsproject waarbij men nauw betrokken is. Maar ook kan je met je team aan de slag gaan voor de speeltuin in de straat of een vriendenclub doet mee voor hun vereniging. Kortom, er kan van alles.

Elk team bepaalt zelf voor wie of wat het strijdt en waar de prijs aan besteed gaat worden. De hoogte en het aantal van deze goede doelen prijzen worden tijdig op deze website bekendgemaakt. Daarnaast is er voor de winnende teams een prijsje, een trofee, en -   het allerbelangrijkst – natuurlijk de eeuwige roem.

De vragen  

Elk team ontvangt op de quizavond één vast exemplaar van het full-colour vragenboekje dat jaarlijks zal worden opgesteld. Alle vragen, opdrachten en instructies voor 'thuis' zijn in het vragenboekje opgenomen. Tegelijk met het vragenboekje ontvangen de deelnemende teams -   mogelijk -   een of meer artikelen waarover een vraag gesteld kan worden.

Alle honderd vragen zijn verdeeld over verschillende categoriën. Een aantal van de vragen heeft betrekking op de dorpen Erp, Keldonk en Boerdonk, een aantal over vroeger en het afgelopen jaar, maar ook over actuele zaken, muziek, of toekomstplannen. Er zijn ook veel algemene vragen bij en puzzelvragen. En zelfs zijn er vragen bij waarvoor men 'de hort' op moet om het antwoord ter plaatse te vinden.

Ook zal er tussentijds nog een geheime kennis-   of vaardigheidstest plaatsvinden. Hieraan zal van elk team één afgevaardigde deelnemen. Dat gebeurt ergens op een centrale locatie waar alle afgevaardigden van de teams tegelijk aan deelnemen. Hoeveel, hoe laat, waar en waarover blijft voorlopig geheim. De nodige instructies worden in het vragenboekje opgenomen.

Vragen en reacties  

Voor verdere vragen over teams, goede doelen, inschrijven, voorwaarden of status van aanmelding kun je altijd contact opnemen met de organisatie door het sturen van een e-mail naar het adres  

info@wittegijutkwis .nl


Pagina afdrukken

Terug naar de inhoud